Jméno: E-mail: HomePage: Jaký je aktuální rok?
Jmeno: Martin
Datum: 2014-03-23 19:13:39

Myslim, ze s ubytovanim nebude problem viz http://www.penzionnapile.cz/

Ohledne videa jsem kamaramanovi poslal urgenci, zatim nemam co zverejnit.

Jmeno: zdenek pokorný
Datum: 2014-03-23 13:24:59

ahoj chtěli bychom vás navštít na turnaji a v neděli jet na turnaj do slaného,bude možné sehnat ubytování ze soboty na neděli? zdenek

Jmeno: zdenek pokorný
Datum: 2014-03-23 13:15:51

uvažujeme o tom že vás navštívíme,bude možno sehnat ubýtování aby jsme od vás mohli jet druhý den na turnaj do slaného?

Jmeno: zdenek
Datum: 2014-03-21 13:08:48

pořád nemůžu nikde najít to video,ješte jsi to nezveřejnil nebo jen blbě hledám? zdenek pokorný

Jmeno: Martin
Datum: 2014-02-21 07:59:17

Kameraman to pry vynda z kamery, takze az to budu mit tak to sem dam ke stazeni.

Jmeno: Olda Janík
Datum: 2014-02-18 10:05:07

Ahoj, taky se přikládám s gratulací za dobrý turnaj. Zajímalo by mě, zda sem budete dávat datumy turnajů. Slyšel jsem něco o 19. dubnu. Platí to? PS: to video z večera bych taky rád dostal ;-)

Jmeno: zdenek pokorný
Datum: 2014-02-13 17:40:57

ahoj jěště jednou díky za skvěle přippravený i dobře zvládnutý turnaj z vlastních zkušeností vím že ne vždy se povede obojí.osob video ně bych rád požádal o fotky popřípadě video z "večera družby" pokud to necchcete z nějakých důvodů zveřejnit pošli mi to prosím aspoň na můj e-mail děkuji zdenek

Jmeno: Robert Russ st.
Datum: 2013-11-22 11:31:56

Ohlédnutí za MČR

Velké poděkování všem, kteří se podíleli na pořádání MČR v křížovém mariáši v Panenském Týnci. Děkuji panu Petru Bártovi, starostovi městyse Panenský Týnec a všem sponzorům kteří podpořili tuto akci.
Nemohu jinak, než vyzvednout obrovskou obětavost a zápal pro věc Jardy Korouse, Pepika Jandy a Vaška Ohema. Nelze opomenout tým kuchyně, který připravil královské pohoštění a v neposlední řadě „web-mistra“ Martina Korouse, který zajišťoval webové stránky a počítačový tým Jardy Tichého, který zajišťoval hladký průběh losování a výsledky turnaje.
Pro vysvětlenou všem, kteří do PT nepřijeli na truc. Zvolili jsme mariáš, který je nejpřijatelnější pro většinu hráčů. Těm kteří „trhák mus“ nehrají jsme dali šanci v 10 kolech si tento mariáš „omáknout“, aby měli šanci dosáhnout lepší výsledky. Borci Smetanka Zruč n. S. ing. Leoše Fialy potvrdili správnost našeho rozhodnutí a v družstvech zvítězili, gratuluji ještě jednou. A že naše rozhodnutí bylo správné, taktéž potvrdila vysoká účast hráčů napříč republikou. Účast by byla určitě ještě vyšší, kdyby se MČR hrálo v jednom hracím dni, což byl původní záměr, ale zajistit tak veliký sál a hlavně pohoštění pro takovou spoustu lidí by bylo nad lidské síly. Proto ještě jednou dodatečně gratuluji pořadatelům, kteří zajišťovali MČR v Kutné Hoře v čele s Jirkou Čaplou. Mají můj hluboký obdiv a respekt. Těm pisálkům kteří ve všem vidí jenom nedostatky, jenom jedno…zkuste si to.
Na přípravě MČR v Panenském Týnci pracoval realizační tým již od března 2013. Kdo to nezkusil, nepochopí. Určitě jsme svěřenou důvěru ČSM nezklamali. Pořadatelství si kluci z Panenského Týnce plně zasloužili a tímto jim ještě jednou upřímně děkuji.

Jmeno: soptík
Datum: 2013-11-20 14:19:34

velké poděkování všem, kteří se podíleli na organizaci MR v mariáši.Pokud se týká srovnání s minulým mistrovstvím, tak jednoznačně u mě vítězí P.Týnec.I když jsem se umístil dost bídně, už se těším na další MR.Mariáši zdar a ať vám padá karta

Jmeno: Robert Russ ml.
Datum: 2013-11-19 08:03:06

zde si můžete stáhnout další fotografie z mistrovství.

http://ulozto.cz/x4HVp5Pv/mcr-tynec-foto-russml-rar

Jmeno: lada sindelar
Datum: 2013-11-18 12:54:19

Poděkování všem - organizátorům - sponzorům - v neposlední řadě starostovi a dlouholetému kolegovi p.Petru Bártovi. Vám všem ještě jednou dík za vše!!!!!!!!!!!!!!!! Do příštích let navrhuji sankce - proti neúčasti druhý den bez předchozího avíza a omluvy hodné zřetele.
Všechny karbaníky - dobré přátele zvu 22.2.2014 pod ŘÍP do Vražkova, kde kluci Šindelářovic dávají po šesté TUTI. Vzhledem ke kapacitě 44 míst, hlaste se závazně do 8.2.2014 - ( turnaj v Ústí.) Ještě jednou dík Láďa - Jarda - Libor - ŠINDELÁŘOVIC

Jmeno: Leoš Fiala
Datum: 2013-11-18 09:10:57

I já se přidávám k poděkování všem, kteří mistrovství připravili a zajišťovali. Skvělá práce - díky. Leoš Fiala

Jmeno: Stařec
Datum: 2013-11-18 06:55:04

Hodnotit MR se na první.druhý možná i třetí pohled se zdá být zbytečné. Povedlo se.Ještě jednou dík pořadatelúm. V dubnu přijedu obhájit své mizerné umístění. Standa Stařec.

Jmeno: Robert Russ ml.
Datum: 2013-11-17 22:05:15

Díky všem za účast a za úžasné zážitky u karet. Pracujeme na fotoreportu a dočkáte se také krátké videoreportáže.
Děkujeme za trpělivost :-)
Robert

Jmeno: Miloslav Frehl
Datum: 2013-11-15 06:24:12

Zdravím všechny shání se dva dobří mariášníci do družstva. Na poslední chvíli nám 2 osvědčení kusové vypadli . Frehl Miloslav tel. 777823124

Jmeno: Robert Russ st.
Datum: 2013-11-13 08:01:43

Jirko, děkuji za smutnou zprávu. Realizační tým nezapoměl na kamarády kteří nás již opustili, ale že Dvořka bude mezi nimi, to opravdu nikdo nečekal. Byl dobrým parťákem a slušným člověkem. Bohužel, není sám kdo nás opustil. Určitě vzpomeneme na všechny kamarády, kteří si s námi již nezahrají a uctíme jejich památku tichou vzpomínkou.
Robert st.

Jmeno: Jirka
Datum: 2013-11-12 21:07:50

Jirka/Viky/
Vážení mariášníci,
chtěl bych Vám oznámit smutnou událost.Včera ve věku 55 let zemřel Jirka Dvořák ze Žatce.Malý postavou,ale s velkým mariášnickým srdcem.Čest jeho památce.Velmi se těšil na MR v Panenském Týnci.Navrhuji na začátek turnaje držet minutu ticha za jeho památku.

Jmeno: Stařec
Datum: 2013-11-12 07:44:32

Zaslechl jsem, že někde v Ustí nad Labem se hrálo každé kolo podle jiných pravidel. To je možné jen u Silvestrovských turnajů. Na takto velké klání se to nehodí. St. Stařec n. h.

Jmeno: Jan
Datum: 2013-11-11 18:27:38

No,myslím,že všichni co jsou zde přihlášený,se přihlásili přes internet a propagace tohoto turnaje je pouze přes internet,ale třeba se mýlím a někdy to bylo v televizi,popř.v novinách,to jsem neviděl,tak že si nemyslím,že někdo nemá internet i těch pár křiklounů,diskutuje přes internet.
Co bych zvolil?
je přece mnoho druhů i ty zde byli řečeny,já žádnej nevyzdvihuju,jak jsem psal hraju všechno,4 druhy bych vypsal a nechal bych hlasovat.
Co mě zaráží,je že jsem se tady vůbec nikde nedočetl proč se hraje jenom 1 druh a to právě zajímalo více hráčů a nikdo na to nedokázal odpovědět z pořadatelů.
138 přihlášených je slušný číslo,ale bohužel nevidím seznam přihlášených jmen a odkud jsou,nebo to je někde vidět?díky a at se to vydaří.

Jmeno: Jakub
Datum: 2013-11-11 16:15:34

Honzo jakéj mariáš bys zvolil??? Ne každý má internet, takže hlasování by objektivnost nezaručilo. Na minulém MČR se pořadatel přiklonil k největším "křiklounům-diskutérům, např. ing. Krtičkovi, Zdeněkovi Kuželovi a spol." a jak to dopadlo?? 52 hráčů, z toho 24 z VČ........, bez komentáře. V levém rohu nahoře těchto stránek máš pořadové číslo elektronicky přihlášených hráčů od K.Varů přez Vysočinu až po Ostravu, to hovoří za vše.

Jmeno: Jan
Datum: 2013-11-11 15:28:31

Z 80 procent souhlasím s Jardou,ale myslím,že pořadatelé udělali zásadní chybu,že se po oba dva dny hraje vlastně 1 druh mariáše,což není vhodný na MČR,ale pro místní jednodenní turnaje a to je ten kámen úrazu této diskuze.
Já kdybych byl pořadatel,tak bych se snažil prosadit jeden den svůj místní mariáš a druhý den jinej druh mariáše,třeba bych dal hlasovat po internetu a který by vyhrál,ten by se druhej den hrál a byl bych rád,že se zúčastní hráči i z dalekých regionů.
Vzácnej příklad byl v Kutné Hoře,tam se hráli 4 druhy a sjelo se to tam z různých koutů čr.sice to tam pořadatelé nezvládli organizačně a polovina odjela večer domů,ale každej si tam našel ten svůj mariáš.
A ještě pro Jardu:utéct na betla pouze 1 den,tak že se vyvlíknout z povinnosti nejde druhý den.
PS:jsem neutrální a hraju všechno,jen soucítím se všemi.

Jmeno: Jarda Pecháč
Datum: 2013-11-11 08:44:18

Vážení a "vážení" mariášníci a "mariášníci" !
Tak jsem si pozorně přečetl všechny příspěvky, i ty "zasvěcené" a rozhodl jsem se také přijít se svou troškou do mlýna. Zaujaly mne nejobjemnější příspěvky pana ing.Krtičky, které jsou,bohužel,velmi jednostranné a katastrofické.Pane inženýre, mariáš hraju pouhých 50 let,takže jsem docela dobrý začátečník,turnaje jsem pořádal 2x do roka a celkem úspěšně.Kdyby se mělo hrát MR podle přání regionů, musel by turnaj být 14denní a stejně byste neuspokojil všechny - např.s moravskými kartami má Čech šanci hrát opravdu jen tu "Zelenou louku". A Vaše příklady sehraných her nejsou korektní,protože jistě dobře víte, že v mariáši je možné téměř vše a se stejnou kartou uhrajete jednou 150 a podruhé 60.Navíc,jak už někdo podotkl,máme taky betla,takže se z "povinnosti" dá snadno vyvlíknout. A když bude každý hráč kalkulovat jako Vy,tak bude mariáš plakat jako želva. Zažil jsem to kdysi na MR v Kostěnicích a děkuji, nemusím,byl jsem hodně dlouho otrávený.Ale všechno je věc názoru a plně souhlasím s názorem soptíka. Vždyť nás nikdo nenutí, abychom se turnaje zúčastnili! Nejvíc ovšem nerozhodují pravidla, ale kvalita hráčů, protože můžete hrát mus nebo nemus,nebo jen červený, pokud máte u stolu hráče, který si myslí, že umí hrát mariáš,máte nadlouho po chuti na tuto nádhernou hru.Závěrem chci všechny,kteří mají tu chuť do hry a ne do žvanění a výmluv,pozvat na MR, protože hoši z Pan.Týnce to opravdu umí(mám na mysli uspořádání turnajů) a všem se turnaj bude určitě líbit,i když je to s "MUS" !
Mariáši zdar!
Jarda Pecháč

Jmeno: Venda
Datum: 2013-11-09 18:16:28

moc se těšíme a odvezeme si do Krkonoš pohár pro vítěze! :-)
Venda Král

Jmeno: Pepik
Datum: 2013-11-08 12:59:39

Jsem také sám.Když by to klaplo též bych se rád někam vešel.Nabyl jsem dojmu,že to máte zcela pod kontrolou.To je skvělé.Držím palce ať se vše vydaří.Pepik.

Jmeno: Robert Russ
Datum: 2013-11-08 06:58:08

Stando, dohlášky družstev budou při prezentaci,někam se určitě vejdeš. Hrajeme na 10 kol proto, aby každý měl šanci si "trhák mus" osvojit a zvyknout si na odlišnosti hry. Zvolili jsme nejrozšířenější mariáš, což potvrzuje hojná účast hráčů a to mně těší.

Robert st.

Jmeno: Standa
Datum: 2013-11-07 19:50:53

Nevím, proč zde všichni diskutují o pravidlech, mariáš se dá samozřejmě hrát různě, variant je opravdu mnoho, pořadatel pravila určil, takže každý průměrný mariášník ví, co a jak se hraje, co se očekává. Další diskuse je zbytečá, je třeba se tomu přizpůsobit a podat co nejlepší výkon. přeji pořadatelům pevné nervy a neustupovat, podmínky mají všichni stejné. Jen nevím, co se sebou, jsem sám a do žádného družstva se tedy neumím přihlásit...

Jmeno: Marek Polka
Datum: 2013-11-04 06:31:25

Ahoj Roberte,

za ČSM nemám žádnou připomínku, naopak musím pochválit na první pohled precizní přípravu.
Přeji zdar celé akci, těch aktuálně 122 přihlášených 14 dní před začátkem je dobrý příslib vysoké účasti.

Jmeno: Jakub
Datum: 2013-11-03 21:29:14

Vzkaz pro Zdeňka:
Tam kde není inteligence a chybí rozum, nastupuje hrubost, neurvalost a hulváctví a to rozhodně na tyto stránky nepatří. Bez tebe "mistře" se MČR určitě obejde, místo karet se věnuj doučování mateřského jazyka, neboť tvůj písemný projev je na úrovni hlupáka s IQtykve.

Jmeno: Zdeněk
Datum: 2013-11-02 00:10:31

Dyku,ty musíš být hodně jednoduchej,primitivní a zakomplexovanej člověk,měl by ses léčit,děláš dobrou reklamu pořadatelům a určitě se tam budou všichni hrnout,už jen pro tohle doufám,že p.Fiala nepojede.
Se ani nedivím,že p.Krtička odmítl dělat hlavního rozhodčího a to ho pořadatelé prosili,aby přijel,ale když tam bude takový pako,jako je Dyk,tak radši zůstal doma.

Jmeno: Jakub Dyk
Datum: 2013-11-01 06:45:03

Pane Fiala, vemte Zdeňka Kužela z VČ a jeho kámoše, když vám tak podkuřovali po tom vašem mistrovství v Rakovníku, bude aspoň o zábavu postaráno je to mistr, určitě vás ve štychu nenechá.
Jakub

Jmeno: Leoš Fiala
Datum: 2013-10-29 10:58:06

Sháníme dva "dobré" hráče do družstva. Leoš Fiala a Olda Šubrt - Zruč nad Sázavou.
L. Fiala, 777 922 395

Jmeno: Bořek Nesvačil
Datum: 2013-10-23 00:36:27

Pánové, takové ceny? Kde to vidíte, mrkněte na propozice a protočí se vám panenky jako mně. Prase, televizor, sele , vepřové kýty, pivečko, to přeci stojí ztato si o některou z cen zahrát i když "trhák mus" dvakrát nemusím.
To se chasníci z Panenského týnce pěkně plácli přez kapsu, prý jsou vyhlášení v pohoštění, rád se nechám překvapit. Už se těším a jestli nás bude z Vysočiny alespoň pár (chybí mi parťáci do družstva), tak jim předvedeme jak se hraje mariáš.
Bořek z Vysočiny

Jmeno: Zdeněk
Datum: 2013-10-22 15:32:31

Tak koukám,že si pořadatelé pořádně pohráli s přípravou MČR,krásné ceny,hodně jídla atd.tak at se vám to tam řádně zdaří,vám přeje Zdeněk.

Jmeno: Ing. Jaromír Krtička
Datum: 2013-09-28 06:59:39

Koukám, že diskuze skutečně uvázla. Diskutéři se už ani navzájem nenapadají, to je skutečně bída. A bylo to tak zajímavé! Takže za sebe tímto popřeji všem účastníkům letošního MR mnoho úspěchů ve hře, pořadatelům minimum organizačních problémů a už se těším na příští MR, uskuteční-li se nějaké. Snad tam narazím na pravidla, která budou vyhovovat i mým omezeným hráčským schopnostem.

Jmeno: Stařec
Datum: 2013-09-23 08:06:03

Je to zaviněnéno podzimní únavou. ST. St.

Jmeno: Jiří
Datum: 2013-09-21 14:16:54

Zdravím všechny,jak pozoruji tak nám ta diskuze nějak vázne?

Jmeno: Tonda
Datum: 2013-09-09 11:49:02

Zdravím, prý už je jen posledních pár míst k registraci, co je na tom pravdy? Vypadá to ne velký turnaj...snad se tam naše parta ještě dostane!

Jmeno: soptik
Datum: 2013-09-02 14:36:41

nevím, proč se pořád hádáte, že vás někdo do něčeho nutí-. Když jedu na turnaj, tak vím předem, že se musím podrobit pravidlům která určí pořadatel. Já jsem byl na posledním MR v Rakovníku a také jsem se musel přizpůsobit, tak nevím co komu vadí, A ktěm kartám, není to také nucení do něčeho co nechci, já jsem zvyklý hrát s jednohlavými kartami a proč teda musím hrát i dvouhlavými to uvádím jako příklad že každý má nějaké zvyky a chce ,aby se hrálo podle jeho not.Přestaňte se hádat a vzájemně se osočovat, a přijeďte si zahrát mariáš.čau soptík.

Jmeno: Zdeněk
Datum: 2013-08-31 22:49:47

Myslím,že nepomůže ani H Šošky jeho vrozená výřečnost a to znám velice dobře oba dva.

Jmeno: Stařec
Datum: 2013-08-31 08:44:51

Během mnoha mariášnických turnajů se vytvořila mariášnická TOP 30. My ostatní jim děláme křoví. Nepřijede-li špička z východu hrozí nebezpečí, že MR vyhraje nějakej Křovák. Honza Šoška by měl zneužít své vrozené výřečnosti a znovu pokecat s panem Krtičkou o změně postoje k tomuto turnaji. Standa Stařec n. h.

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9